Mytemordet

bookmark

Lindell og Ragde ved kjøkkenbordet

onsdag 1. oktober 2014, kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Vi husker dem fra hagefestbildene. Gjerne med sølvkjole, glass med stett, en sigarett. Nå gjør imidlertid bestevennene Unni Lindell og Anne B. Ragde, to av Norges mestselgende forfattere, opp status over et imaginært kjøkkenbord i Wergeland. Blir det champagne i glassene og rullings under bordet når de to går på scenen for å avlive mytene om seg selv?
Lindell er aktuell med ny Cato Isaksen-krim. I Brudekisten er settingen Gaustad psykiatriske sykehus, der en tolv år gammel jente mistet livet i det som kanskje var en ulykke for nesten tjuefem år siden. Noen av lekekameratene hennes fra den gang begynner å undersøke hva som egentlig skjedde, og det får fatale konsekvenser.
Anne B. Ragde har skrevet romanen Jeg har et teppe i tusen farger, som tar utgangspunkt i morens liv. En opprivende skilsmisse og den harde tilværelsen som aleneforsørger. Men samtidig en bok om alle fargene, punkter av lykke og kunsten å lage god mat uten ingredienser.
Hva tenker Lindell og Ragde om forfatterlivet, og bøkene de har skrevet? Hvordan klarer de å levere kvalitet og leservennlighet og samtidig holde på det upretensiøse, det frie livet? Lindell og Ragde møter mytene, hverandre og seg selv, og snakker om et vennskap som ikke er skapt av tabloidene.

FOTO: Scanpix