Nærlesning: Kendrick Lamar 1

Nærlesning: Kendrick Lamar

bookmark

Med Arif, Nosizwe, Marius Emmanuelsen og Ida Madsen Hestman

tirsdag 7. august 2018, kl. 20:00 til kl. 21:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis med Øya-pass. Gratisbilletter legges ut 1. august.

Priser: Ordinær 90,-Student 60,-

Kendrick Lamar er den ubestridt viktigste amerikanske artisten i dag, uavhengig av sjanger. Han har en helt unik evne til å blande kunst og kommers, politikk og mainstream, og er en stilistisk
nyskaper innenfor hiphopen. Bare dager før mannen tar turen tilbake igjen til Norge og går på scenen i Tøyenparken, ser vi nærmere på tekstuniverset, estetikken og fenomenet Lamar. Hvem er han som, som første rapartist noen sinne, vant Pulitzerprisen? Og hvordan overlever han uten en skramme i kred-lakken når han inngår overskridende samarbeid med for eksempel Taylor Swift?

Den norske rapperen Arif vant Spellemannsprisen i 2015 i klassen urban, og låta Alene ble nominert til P3Gulls Årets låt. Nosizwe ga i 2016 ut debutalbumet In fragments, og var våren 2018 blant deltakerne i Århundres Stemme på TV2. De to har Lamar-entusiasmen til felles. «Endelig har Pulitzerjuryen anerkjent vital, svart musikk,» skrev Morgenbladets Marius Emmanuelsen tidligere i vår. Nå møter Arif, Nosizwe og Emmanuelsen Dagsavisens Ida Madsen Hestman til samtale.

Arrangementet er en del av Klubbdagen til Øyafestivalen. Gratis med Øya-pass. Gratisbilletter legges ut 1. august.