NM i litteraturVinnarane i 2019 visste det meste, men 1-meteren hadde dei ikkje høyrt om.

NM i litteratur

bookmark

2020 - Korona edition

onsdag 16. desember 2020, kl. 19:00 til kl. 20:30

Sal: Digitalt

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Kven blir noregsmeister i litteratur i det hersens år 2020?

Kva veit du om levande og daude forfattarar, årets debutantar, sære pseudonym og rare sitat frå Det nye testamentet?

Kvart år i desember arrangerer Litteraturhuset NM i litteratur, der det vert tevla om å vinne den gjeve vandrepokalen og få namnet på sitt lag inngravert.

I år blir det, som med det meste anna, litt annleis. Meisterskapen blir rett og slett digital – og dermed er det også ope for alle, anten du stiller åleine,  med ei syster i Bergen eller som lag med din eigen kohort.

I år er året der ein kan samla seg med vener og fiendar som sit i andre delar av landet, på andre kantar av byen, eller kanskje i lag med sitt lokale bibliotek? Ein kan òg bli med utan å sende inn svar.

Og viktig: våre vanlege eminente NM-quizarar kan trygt puste ut: Ettersom det dette året blir eit nytt sett med reglar og konkurransen blir ein annan, står vandrepokalen over eitt år, og eit tilfeldig lag vert trekt ut til vinnar av årets korona-trofé.

Spørjemeistrar er Tuva Ørbeck Sørheim og Anne Gaathaug.

Lenke til strømminga er her: https://www.facebook.com/litteraturhuset/live/
Litteraturhuset stiller med datasupport i chatten, og de stiller med kunnskapen.

Påmelding er ikkje naudsynt.

—–
Sånn fungerer det med digital quiz:

* Kl. 19.00 starter direktesendingen med quizen på facebook – du kan følge med selv om du ikke har facebook-profil. Sendingen skjer her: https://www.facebook.com/litteraturhuset/live/
Vi er også tilgjengelige hvis dere skulle få problemer underveis – send oss en melding på facebook eller i chaten, så skal vi hjelpe til så godt vi kan!

* Dere fyller inn svarene i et digitalt skjema, som ligger her: https://forms.gle/qt4cfpa2vnG8EZhFA
Quizmaster leser spørsmålene i direktesendingen, og dere fyller inn svaret i skjemaet. Hvis du trenger å høre et spørsmål om igjen, er det bare å spole litt tilbake i direktesendingen, eller spørre i chaten 😊 Følg quizmesters anvisninger om innlevering av skjemaet (det er enkelt!).

* Hvis laget deres består av medlemmer på ulike steder, kan dere for eksempel samles på en digital plattform (f eks google hangout, zoom, teams, skype, facetime +++) for å diskutere spørsmålene og skåle med hverandre. Her er det ingen begrensninger på lagstørrelse, så dere kan være 1 eller 9 (så lenge dere følger lokale smittevernregler!)

* Vi trekker ut et lag blant alle som deltar, som får årets quizpremie. I tillegg vil de ti beste lagene få navnene sine lest opp.

Vi sees i kveld!