Nordisk Mesterskap i malerfagetFoto: Kari Wilsgård – Ewelina Sekiw vant Nordisk Mesterskap, sist det ble avholdt i Helsinki i 2018

Nordisk mesterskap i malerfaget

bookmark

onsdag 14. september 2022, kl. 09:00 til fredag 16. september 2022, kl. 16:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Malermestrenes Landsforbund MLF

Inngang: Gratis

Før første gang på fire år er det endelig klart for et nytt nordisk mesterskap i malerfaget, og denne gangen i Norge! 14. til 16. september braker det løs på Litteraturhuset. Arrangementet er åpent for publikum, så ta gjerne turen innom, og se ungdommene svinge penselen.

De fem beste malerne fra Norden er samlet til kamp, og skal konkurrere om å bli Nordens beste maler i mesterskapet som strekker seg over tre dager. Oppgavene er varierte og krevende, og er i år inspirert av Munch. Utøverne skal blant annet skjære ut og male sjablonger med motiver fra Skrik og Solen, i tillegg til en frihåndsoppgave, der deres kunstneriske og kreative evner kommer til utrykk.

 

Sander Kvittingen fra Os, som vant NM i fjor, vil representere Norge i Konkurransen. Vi har store forventninger til Kvittingen, som har ligget i hardtrening hele sommeren. Her kan du lese mer om konkurransen.