Norsk-amerikansk litteraturfestival

bookmark

8.-10. september

lørdag 10. september 2016, kl. 14:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Norsk-amerikansk litteraturfestival

Inngang: Billett

14:00 – 15:00 In Conversation LYDIA DAVIS & LINN ULLMANN

100,-/70,- Kjøp billetter her

En samtale om det å skrive mellom Lydia Davis og Linn Ullmann.

Amerikanske Lydia Davis er forfatter av kortprosatekster og noveller. Hun er en av USAs mest kritikerroste og prisbelønte forfattere. 

Hun er kjent for sin særegne stil, som utfordrer dagens novellesjanger. Flere av tekstene hennes består av bare en eller to setninger.  “Davis er en skarp observatør. Hun har et skjevt blikk på verden som gir en morsom, gripende og forfriskende leseropplevelse. Tekstene hennes føles alltid som en oppdagelse av det mystiske, det fremmede, det fremmedgjørende og av det uventet fornøyelige.”

Linn Ullmann er forfatter og tidligere kritiker og kommentator i Dagbladet og Aftenposten. Hun debuterte i 1998 med romanen «Før du sovner» og har siden skrevet fem romaner som er utgitt i store deler av Europa og i USA. Hennes seneste roman «De urolige» (2015) er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.

 

15.30 – 16:30 Englishness, Europe, Brexit and Class GEOFF DYER & JAMES WOOD & ANE FARSETHÅS

100,-/70,- Kjøp billetter her

Geoff Dyer er en av de absolutt ledende engelskspråklige essayistene, og en hvis innflytelse griper langt inn i de skjønnlitterære rekker. Han er en av flere hvis skrivevirke er med på å viske ut skillene mellom romanen og essayet.

James Wood er kritiker i The New Yorker og regnes av mange som en av USAs ledende kritikere. Han var mannen som skrev den første anmeldelsen av Karl Ove Knausgårds Min kamp i USA, en anmeldelse som åpnet dørene for Knausgårds suksess.