Språkprisen 2020

bookmark

Torgrim Eggen får Språkrådets språkpris

lørdag 24. oktober 2020, kl. 14:00 til kl. 14:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Norsk Sakprosafestival, NFFO og Språkrådet

Inngang: Gratis med påmelding

Torgrim Eggen får Språkrådets språkpris! Kombinasjonen av et uhøytidelig og et klassisk språk gjør Eggen til en fremragende sakprosaforfatter, mener juryen. Prisen er på kr. 100 000,-.

Eggen var én av fem nominerte til Språkprisen, og konkurransen var hard i år.

– Uavhengig av fagområde er alle de fem nominerte forfatterne gjennom ulike skrivegrep vel kvalifiserte vinnere av en sakprosapris, sier juryleder Sverre Tusvik.

Juryen kom fram til ei liste på fem kandidater av alle de nominerte og vurderte:

Aage Storm Borchgrevink
Ingar Sletten Kolloen
Anne Sverdrup-Thygeson
Marte Michelet
Torgrim Eggen

Juryen er leda av pensjonert forlagsredaktør Sverre Tusvik, som har fått god hjelp av litteraturkritiker og journalist i NRK, Knut Hoem, litteraturkritiker og litteraturforsker ved Nasjonalbiblioteket, Kaja Schjerven Mollerin og litteraturkritiker og redaktør i tidsskriftet Prosa, Merete Røsvik.

Les mer om vinneren, de nominerte og prisen her. 

Vinneren blir offentliggjort mandag 19. oktober, og prisen blir delt ut av direktør i Språkrådet Åse Wetås lørdag 24. oktober klokka 14.00–14.30 på Litteraturhuset i Oslo, under Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforenings sakprosafestival. Knut Hoem samtaler med vinneren fra scenen.

Prisen er på kr. 100 000,-

Prisoverrekkelsen blir strømma og tegnspråktolka.

Sammen med Litteraturhuset følger vi regler og korona- avstander, og alle som vil inn må melde seg på møtene på forhånd.