Var den norske husmoren en feminist?

bookmark

Haboon Hashi, Ibahim Mursal, Marta Breen og Iselin Theien

lørdag 24. oktober 2020, kl. 14:15 til kl. 15:15

Sal: Skram (2. et) og Digitalt

Arrangør: Norsk Sakprosafestival og NFFO

Inngang: Gratis med påmelding

Feminisme på skandinavisk handler om likestilling mellom kjønn: At alle kjønn skal ha like muligheter til jobb, karriere, lønn og økonomisk selvstendighet. Også våre nye landsmenn- og kvinner kurses i likestilling når de skal bli statsborgere og «noen av oss».

Feminist og forfatter Marta Breen har skrevet flere bøker om kvinnekamp og likestilling, og møter til samtale med Iselin Theien som i år har skrevet boken Damene i Fiolveien. En historie om norske husmødre. For husmødrene, var ikke de i stor grad velferdsstaten før velferdsstaten ga oss alle en annen frihet? Var de feminister, de også?

Hva tenker du om likestilling, spør forfatter Haboon Hashi for filmskaper og forfatter Ibahim Mursal i den nye boken med samme navn. Og i noen innvandrermiljøer lever fremdeles husmoren, enten hun ønsker det eller ikke.
Samtaleleder Andreas Liebe Delsett inviterer til en scene full av samtaler om lønnet og ulønnet arbeid, husmorens status, eller mangel på, og hva vi egentlig vet om humorens innsats.

Sammen med Litteraturhuset følger vi regler og korona- avstander, og alle som vil inn må melde seg på møtene på forhånd.