«Da Kabul falt»

«Da Kabul falt»

bookmark

En samtale mellom Åsne Seierstad og Lena Lindgren

lørdag 29. oktober 2022, kl. 17:00 til kl. 17:45

Sal: Wergeland

Arrangør: Norsk Sakprosafestival

Inngang: Gratis

Da Kabul falt og Taliban overtok makten i Afghanistan i august 2021, fikk Jamila plass på et fly til Norge. Samtidig inntok kommandanten Bashir hjembyen hennes. Jusstudenten Ariana, som har ett semester igjen på universitetet, får beskjed om å gifte seg med en ukjent mann.

I denne boka reiser Åsne Seierstad tilbake til Afghanistan, tjue år etter at hun skrev Bokhandleren i Kabul. Hun forteller historiene til dem som flyktet fra Taliban, og dem som ble igjen. Om hvordan en jente som selv ble nektet utdanning bruker islam for å kjempe for kvinners rettigheter. Om en ung gutt som rømmer hjemmefra for å bli talibaner. Og en jente som blir født når vestlige styrker inntar landet, og tar for gitt at livet er fullt av muligheter.

Afghanerne er et nært portrett av tre mennesker som går hver sin vei, og et land i krig.

Åsne Seierstad er den prisvinnende journalisten og forfatteren som særlig er kjent for sine dokumentariske bøker der hun skildrer livet i krigs- og konfliktområder. Hun har blant annet mottatt Fritt Ords Honnørpris og Brageprisen i klassen for beste sakprosabok for boken To søstre.

Lena Lindgren er forfatter og journalist og utkom i 2021 med boken Ekko. Et essay om algoritmer og begjær. For denne boken mottok hun Brageprisen for beste sakprosabok.