Filosofen og PrestenFoto av Kari Veiteberg: Hege Flo Øfstaas; Foto av Jostein Gaarder: Kimm Saatvedt; Foto av Audun Sandvik: Kristina Quintano

Filosofen og Presten

bookmark

Det er vi som er her nå!

lørdag 29. oktober 2022, kl. 15:00 til kl. 15:45

Sal: Wergeland

Arrangør: Norsk Sakprosafestival

Inngang: Gratis

Samtale mellom Jostein Gaarder og Kari Veiteberg.

Den omtales gjerne som den antropocene tidsalder, den geologiske epoken vi nå er inne i. Antropocen kan blant annet oversettes med menneskets tidsalder, men hva innebærer det å være menneske på jorden akkurat nå? Og hvilket ansvar har vi for både dem vi deler jorden med i vår tid, og dem som skal komme etter?

Jostein Gaarder er en tydelig stemme for vårt ansvar for klima. I hans siste sakprosabok går dette igjen som en rød tråd hele veien mens han deler sin bekymring for planeten vår.

Biskop Kari Veiteberg er blant annet en tydelig stemme for menneskerettigheter, og særlig for mennesker på flukt, men også for klima og vårt ansvar for å leve bærekraftig.

De er begge aktuelle med sakprosabøker og vil ha fokus på vår tid og vårt felles ansvar her på jorden og for alle menneskene som lever på den.

Samtalen blir ledet av Kristian Bjørkdahl som har en doktorgrad i retorikk, med avhandling om Richard Rorty og hans ideer om moralske fellesskap.

Musikalsk innslag:
Cellist Audun Sandvik, som selv er svært opptatt av flyktningkrisen er blant annet professor ved Musikkonservatoriet i Tromsø UiT, Medlem av Det Norske Kammerorkester og tidligere solo-cellist i Kringkastingsorkesteret. Han spiller på en cello bygget i 1695.