Hjertet i to

Hjertet i to

bookmark

Seks måneder med Karpe

lørdag 29. oktober 2022, kl. 14:15 til kl. 15:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Norsk Sakprosafestival

Inngang: Gratis

Journalist og forfatter Yohan Shanmugaratnam har fulgt Chirag og Magdi, best kjent som Karpe, sammen med resten av Karpe teamet tett det siste halve året.

«Jeg hadde håpet på et intervju. Kanskje til og med en reportasje. Men i februar åpnet jeg en dør i Skien og gikk gjennom en portal. Den førte meg inn i et merkelig univers som bare vokste og vokste. Jeg befant meg i rom jeg verken ante eksisterte eller visste om jeg burde være i. Jeg var backstage med Karpe og havnet på turnébuss med mennesker fra hele verden. Jeg endte opp i lange samtaler med Chirag og Magdi om livet, kunsten og ting jeg ikke var forberedt på at de ville dele. Og i august sto jeg under scenegulvet i Oslo Spektrum, sammen med Chirag og Magdi, og så dem bli heist opp til de 11 000 tilskuerne som ventet over oss. Noen ganger lurer jeg på om alt sammen bare var en rar drøm. Alt jeg husker, har jeg skrevet ned på disse sidene.»

Resultatet har blitt boka Hjertet i to, som gir et fascinerende innblikk i et univers få har sett fra innsiden, der Chirag og Magdi deler egne tanker om hvem de er – og hvor de er på vei.
Boken, Hjertet i to – seks måneder med Karpe, beskrives som et tidsdokument fra det kaoset 2022 har vært. Forfatter Yohan Shanmugaratnam forteller om et intenst og spennende prosjekt der han til tider har følt seg som en blindpassasjer som har havnet om bord i et rart romskip.
«Boken er min logg fra ekspedisjonen», sa Yohan Shanmugaratnam til VG.

Yohan Shanmugaratnam (f. 1979) er journalist og forfatter. Hans første bok Vi puster fortsatt, om rasisme og røtter, ble kåret av Aftenposten til en av årets beste bøker i 2020. Han vant Bokhandelens sakprosapris 2021 for sin andre bok, Bruddet: Byen som ville ha brexit (Press forlag). Hjertet i to er forfatterens tredje bok.

Møt forfatter Yohan Shanmugaratnam i samtale med redaktør Ingrid Ryvarden.