Norwegian Days

Norwegian Days

bookmark

Foredrag av Teju Cole

søndag 2. september 2018, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 90,-Student 60,-

I en anmeldelse av Teju Coles essaysamling Kjent og fremmed skrev den amerikanske forfatteren Claudia Rankine at den «beveger seg gjennom alle landskapene han har tilgang til: internasjonale, personlige, kulturelle, teknologiske og emosjonelle».

Coles idé om tilhørighet er global: Han er amerikansk, nigeriansk, afrikansk og inspirert av europeisk, asiatisk og latinamerikansk historie så vel som nordamerikansk og afrikansk. I sitt virke krysser han både virkelige og forestilte grenser og lar sine mange inspirasjonskilder og røtter flettes sammen og åpnes opp for både kjent og fremmed.

Teju Cole er i august artist in residence med tilholdssted i Litteraturhusets forfatterleilighet. I dette foredraget vil han ta for seg sine norske dager.

Hvordan bruker Cole sitt særegne blikk på vandringene rundt i Oslos bygater? Hvordan kopler han sammen det han opplever i gater og museer med det han hører og leser? Hva sier disse byggene og utstillingene om hvordan vi vanligvis tenker om oss og dem og om Norges plass i verden?

Arrangementet foregår på engelsk og inngår i «Åpningsuka», som er et samarbeid mellom Litteraturhuset og Kunstnernes Hus.

Onsdag 29. august framfører Teju Cole sin kritikerroste performance Black Paper, om å leve i en svart kropp i Trumps USA, før han møter Valeria Luiselli og Nadifa Mohamed til samtale om migrasjon, rase, diskriminering og historiens åpne sår.