Ny debatt

bookmark

Hviterussland, en sovjetstat i krise?

torsdag 13. oktober 2011, kl. 19:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

I år er det tjue år siden Hviterussland fikk sin selvstendighet. I atten av disse årene har Aleksandr Lukasjenko sittet med makten, og han styrer landet med hard hånd. Internasjonale organisasjoner, blant dem Amnesty Internasjonal, har kritisert regimet for brudd på menneskerettighetene, for at opposisjonelle fengsles og forsvinner. Landet isoleres også politisk og har blant annet blitt utestengt fra Europarådet.

Hvor går veien videre nå? Hvem kan få til endring, og hvilke endringer er nødvendige? I panelet stiller Martin Paulsen og Berit Lindeman. Martin Paulsen er post doc. ved institutt for fremmedspråk ved Universitetet i Bergen og har studert hviterussisk ved Universitetet i Minsk. Han er også medlem av Raftopris-komiteen. Berit Lindeman er informasjonssjef i Den norske helsingforskomiteen.

Etter debatten blir det minikonsert med Goylem Space Klezmer. Goylem Space Klezmer spiller ny norsk klezmer – akustisk, elektrisk, tradsjonell & eksperimentell musikk.

 

«Ny debatt» er en debattserie av og for ungdom som arrangeres av Litteraturhuset og BURO (barne- og ungdomsrådet i Oslo) – denne gangen i samarbeid med Fantasiforbundet og Europeisk ungdom.