Ny debatt

bookmark

Norske klimamål til pynt?

torsdag 6. desember 2012, kl. 19:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

De FN-ledede klimaforhandlingene i Qatar avsluttes i morgen, og i FNs klimapanel er det bred enighet om at utslippene må nedover innen 2015. Foreløpig bare øker de. Slik det ligger an i dag vil man ikke få ferdigforhandlet en ny internasjonal bindende klimaavtale for alle land før 2015, og denne vil ikke tre i kraft før i 2020.

Hvilken rolle kan Norge spille i klimaarbeidet i påvente av en ny internasjonal klimaavtale? Hvorfor klarer Sverige og Danmark å kutte utslipp når våre utslipp øker? Hvordan skal vi gå over til fornybarsamfunnet og nå våre klimamål?

Panel:
Paul Joakim Sandøy (leder, Unge høyre)
Bjørnar Moxnes (leder, Rødt)
Marius Holm (leder, miljøstiftelsen ZERO)
Ordstyrere: Ina Bjørnrå og Tage Erlend Tellnes (Natur og ungdom)

Det blir anledning til spørsmål og kommentarer fra salen.

Natur og ungdom er en miljøvernorganisasjon for ungdom. Natur og Ungdom jobber for å begrense de menneskeskapte klimaendringene og for å ta vare på naturmangfoldet. De tar kampen med de store forurenserne og stopper dem som vil ødelegge miljøet. http://www.nu.no  

Og etter debatten får vi besøk av Marie Due. Sjangermessig kan hun plasseres et sted midt mellom bossa, singer-songwriter, pop og folk med influenser fra artister som Jane Birkin, Nick Drake, Joni Mitchell og Astrud Gilberto. Og hvem vet, kanskje vi får noen smakebiter fra det nye albumet som kommer like over nyttår? Vi krysser fingrene og gleder oss! http://www.mariadue.com/

«Ny debatt» er en debattserie av og for ungdom som arrangeres av Litteraturhuset, denne gangen i samarbeid med barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg) og Natur og Ungdom.