Ny debatt

bookmark

Kjønn og seksualitet

torsdag 14. februar 2013, kl. 19:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Man fødes som enten gutt eller jente, og man oppdras deretter. Kjønnsrollene følger oss hele livet, men i hvor stor grad påvirker de hvordan vi utvikler oss som mennesker, og de valgene vi tar? En del mennesker finner seg heller ikke til rette innenfor de tradisjonelle forståelsene av kjønn. Hvordan skal man som såkalt skeiv forholde seg til kjønnskategoriene? Og er det slik at endringer i forståelsen av hva det vil si å være gutt, jente, mann og kvinne, også endrer ungdoms seksualitet og seksuelle praksis?

Panel:
Charlotte Myrbråten
(debattredaktør, Fett) Åshild Marie Vige (leder, Skeiv ungdom) TBA
Ordstyrer: Linda Strandmyr (Rød ungdom)

Sam’s Shirt
Etter debatten kommer Sam’s Shirt for å spille par låter for oss. Dette vokalbaserte bandet er meget mulig Oslos koseligste og spiller egenkomponert, melodiøs visepop med et direkte, ærlig tekstuttrykk. Sam’s Shirt har spilt på blant annet Parkteatret, Skaugum og Det Norske Teatret og på festivaler som Oslo Jazzfestival og Kjerringvikfestivalen. Gruppen består av Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek. Vi gleder oss!

Ellers finner du selvfølgelig all nødvendig info på eventen her

«Ny debatt» er en debattserie av og for ungdom som arrangeres av Litteraturhuset, denne gangen i samarbeid med barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg) og Rød ungdom.