#FemalePleasure

bookmark

Film og panelsamtale

søndag 17. november 2019, kl. 16:00 til kl. 16:45

Sal: Wergeland

Arrangør: Nytfestivalen

Inngang: Festivalpass eller dagspass

Priser: Helgepass 950,-Helgepass student 550,-Dagspass fredag/søndag 390,-Dagspass lørdag 490,-

Vi er stolte av å presentere Barbara Miller sin dokumentarfilm #FEMALEPLEASURE, etterfulgt av en paneldiskusjon.

Dokumentaren skildrer fem modige, smarte og selvdrevne kvinner, som bryter stillheten som pålagt dem av arkaisk-patriarkske og religiøse samfunn. Med utrolig styrke og positiv energi kjemper Deborah Feldman, Leyla Hussein, Rokudenashiko, Doris Wagner og Vithika Yadav for seksuell frigjøring og autonomi for kvinner, utover religiøse regler og kulturelle barrierer. Men seieren deres kommer til en høy pris: de har alle opplevd offentlig ærekrenkelse, trusler og påtalemyndigheter, har blitt ekskommunisert av samfunnet de vokste opp i og til og med mottatt dødstrusler av religiøse ledere og fanatister.

#FEMALEPLEASURE viser de universelle mekanismene som har vært med å forme kvinners stilling fram til i dag, som spenner over kulturer, religioner og kontinenter: fra Japan og India og den somaliske muslimske diasporaen til det hasidiske samfunnet i Brooklyn og det katolske presteskapet i Europa. Alle hovedpersoner har kommet til den samme konklusjonen: kvinnekroppen blir utsatt for mannlig begjær og er først og fremst ment for forplantning, uten å ta hensyn til kvinnelig seksuell nytelse og autonomi.

Disse kvinnene bestemte seg for å snakke ut og er det ultimate eksemplet på hvordan mot, styrke og livslyst virkelig kan endre samfunnsstrukturer.