Flerkulturell seksualitet

bookmark

fredag 15. november 2019, kl. 17:00 til kl. 17:45

Sal: Wergeland

Arrangør: Nytfestivalen

Inngang: Festivalpass eller dagspass

Priser: Helgepass 950,-Helgepass student 550,-Dagspass fredag/søndag 390,-Dagspass lørdag 490,-

Hvilke myter, ideer og holdninger knyttet til seksualitet finnes i ulike kulturer og religioner? Panelet vil knuse mytene og vise at det er plass for positiv seksualitet i alle kulturer!

Hvilke dilemmaer kan ulike religiøse og kulturelle tilhørigheter medføre når vi snakker om seksualitet og seksuell helse?

Jomfruhinnemyten står sterkt i mange kulturer, og kan føre til alt fra frykt for fysisk aktivitet til frykt for celleprøve tatt med bomullspinne i skjeden. Hvor kommer myten fra og hvorfor og hvordan holdes den i live?

Negative holdninger mot homofili står sterkere i mange kulturer og religioner enn det som gjerne er de generelle holdningene til homofili i Norge – hvorfor har det seg sånn, og hva kan vi gjøre for å åpne opp trygge rom for å snakke om fordommer, usikkerheter og feilaktig informasjon?

Dette og mye annet vil vi samtale om i panelet bestående av fire av medforfatterne av boken iLove 2 – seksuell helse, utgitt av Minotenk våren 2019.

Lege og medisinfaglig forfatter Mariam Anjum, ungdomspolitiker og samfunnsdebattant Tamina Sheriffdeen Rauf, rådgiver i Minotenk Daniel Abimael Skjerve Wensell og samfunnsdebattant Fatema Al-Musawi møtes for å dele sine erfaringer og perspektiver.