Tango – en kjærlighetsrelasjon

bookmark

Workshop

søndag 17. november 2019, kl. 16:00 til kl. 16:45

Sal: Kverneland (2. et)

Arrangør: Nytfestivalen

Inngang: Festivalpass eller dagspass

Priser: Helgepass 950,-Helgepass student 550,-Dagspass fredag/søndag 390,-Dagspass lørdag 490,-

Kommuniser med kroppen slik de færreste er vant til. Tango er relasjonell fra første trinn. Anne Marit og Magnus legger vekt på tillit og trygghet, og alle kan mestre workshopen.

Tango handler om hvordan vi kommuniserer og den gir oss umiddelbart et uttrykk for hvem vi er sammen med andre. Anne Marit og Magnus er begge terapeuter og har undervist tango sammen i mer enn ti år. De er mer interessert i menneskene, i hva som oppstår relasjonelt mellom mennesker i dansen, enn de er opptatt av trinnene. I denne workshopen vil de dele noen yndlingsøvelser de har fra tangoundervisningen, og det handler ikke om å lære kompliserte trinn. Det handler heller om å bruke tango som verktøy for at dere kan bli bedre kjent som par. Det handler om å se og å bli sett, om å holde og å slippe, om tillit, trygghet, tydelighet og initiativ. Og alt handler om å få kroppslige erfaringer og et kroppslig språk som kanskje sier mer enn ordene gjør. Anne Marit og Magnus vil også inspirere dere til samtaler om opplevelsene. Vi vil jobbe med bevegelse, berøring, blikk og samtale. Har du ikke partner kan du møte opp og finne en partner på stedet.

Anne Marit Ligaard og Magnus Andersson driver tangoskolen TangoTango og har danset og undervist sammen i over ti år. Ved siden av å drive tangoskolen TangoTango er de begge terapeuter med en genuin interesse for både enkeltmennesker og par. Anne Marit er psykodramaterapeut og Magnus er gestaltterapeut. I tillegg til menneskeinteressen står musikken sentralt for Anne Marit og Magnus. Magnus har en utøvende karriere som pianist bak seg, en doktorgrad med videre forskningskarriere og annet. Sammen har de presentert tangorelaterte emner på internasjonale konferanser, men mest av alt er de opptatt av hvordan mennesker kan uttrykke dybdene i tangomusikken og livet forøvrig.