Vi har også en seksualitet!

bookmark

lørdag 16. november 2019, kl. 12:00 til kl. 12:45

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Nytfestivalen

Inngang: Festivalpass eller dagspass

Priser: Helgepass 950,-Helgepass student 550,-Dagspass fredag/søndag 390,-Dagspass lørdag 490,-

Funksjonsnedsettelser kan gjøre det utfordrende å ha et tilfredsstillende seksualliv på ulike måter, men samfunnets taushet kan være en enda større utfordring. I panelet sitter dyktige fagfolk og de snakker om utfordringer, behov og løsninger basert på ferske målgruppeundersøkelser. Du får også høre siste nytt om refusjonsberettigede seksualtekniske hjelpemidler, samt anonymiserte erfaringer fra målgruppene og deres forslag til stillinger og sexleketøy. Temaene og tipsene til økt nytelse kan være nyttige for alle, spesielt helsepersonell, NAV-ansatte, personer med funksjonsnedsettelser og deres partnere.

Anette Remme (prosjektleder for seksuell og psykisk helse, unge funksjonshemmede): Anette er prosjektleder for seksuell og psykisk helse i Unge funksjonshemmede. Hun har jobbet med prosjektet «Sex som funker» siden 2016, en kartlegging av kronisk syke og funksjonshemmede unges erfaringer med seksuell helse og med informasjonstilbud i helsevesenet. Prosjektet har resultert i en rapport om funnene og et e-læringsverktøy med råd til helsepersonell om hvordan de kan snakke om seksuell helse med pasienter

Ida Hauge Dignes (student og styremedlem, Norges Handikapforbunds Ungdom): Ida studerer statsvitenskap på Universitetet i Oslo. Hun er styremedlem i NHFU «En av mine største hjertesaker er interseksjonalitet, fordi vi som alle andre kommer i ulike former og fasonger. Det er også utdanning, fordi 80% av alle skoler i Norge ikke er universelt utformet. Jeg tror også at høyere utdanning er veien inn i arbeidslivet for oss funksjonshemmede. Utenom NHFU er jeg aktiv i Solidaritetsungdommen og har verv som rådsmedlem i ungdomsrådet på Ahus.»

Christer Wiese Bergene (salgs- og markedssjef, Quintet AS): Christer har mange års erfaring med salg og produktutvikling innen både det offentlig og private helsemarkedet. Han kjenner godt til hvordan helse Norge fungerer og snakker åpent og personlig om de mange erfaringer han har. Noen ganger trenger kroppen litt hjelp til å komme i gang med sexlivet, men det kan imidlertid virke som om hjelpeapparatet som ellers står parat, nå vet lite eller ingenting. Hva finnes av tekniske hjelpemidler, hvordan brukes disse, samt hvor og når kan man søke om seksualtekniske hjelpemidler? Problemer med seksualitet kan oppstå i alle aldre – det fine er at det finnes løsninger.

Stine Kühle-Hansen (lektor og autorisert seksualunderviser, kuhle.no): Stine er utdannet lærer, autorisert seksualunderviser NACS og master i museumsformidling. Stine har over mange år vært aktiv i det sexologiske fagmiljøet i Norge og instrumentell i bl.a. opprettelsen av studiet Seksuell helse og seksualitetsundervisning ved OsloMet og de prisvinnende tegnefilmene «Kroppen min eier jeg» (Bivrost film, 2018). Hun er mye brukt fagperson i media og har skrevet en rekke artikler. Hennes fanesaker er å forbedre fagspråk om seksualitet, og hvordan utvikle egen lyst etter overgrep. Stine fikk Cupidos Kulturpris for sin formidlingsevne i 2013.