Barns seksualitet og småbarnsforeldres samlivFoto: Jessica Rockowitz på Unsplash.

Barns seksualitet og småbarnsforeldres samliv

bookmark

lørdag 13. november 2021, kl. 12:00 til kl. 13:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Nytfestivalen

Inngang: Ordinær: 169,- Student: 119,-

Velkommen til foredragene Barns seksualitet på dagsorden, Når små barn onanerer og Sexlyst for småbarnsforeldre. Som småbarnsforelder er det mye nytt å forholde seg til, både når det gjelder egen seksualitet og samliv med partner, og når det gjelder barnas seksualitet og hvordan vi skal forholde oss til den. På dette arrangementet får du både kunnskap om barns seksualitet, onani hos barn og hvordan du som voksen skal snakke med barn om seksualitet og kropp. Du får også tips om hvordan du som småbarnsforelder kan ta vare på sexlysten! Målgruppen er småbarnsforeldre, men også andre voksne som møter barn i sin hverdag eller sitt yrke.

Barns seksualitet på dagsorden

Vi snakker lite om barnas seksualitet i barnehagen, og det er ofte tilfeldig både hvilke holdninger personalet har og hvordan de handler knyttet til dette temaet i praksis. Mange ser seksualitet som tema er viktig, men er usikre på hvordan de skal forholde seg til dette i barnehagen eller som forelder. Kunnskap om barns seksualitet er mangelvare i samfunnet, og voksne handler ofte ut fra egne erfaringer og holdninger. Foredraget vil gi deg kunnskap om og redskaper til å sette barnas seksualitet på dagsorden. Du vil lære om barnas seksuelle uttrykk i lek og utforskning og de voksnes møte med barns seksuelle uttrykk. Barnas seksuelle utvikling er alt for viktig til at vi kan la tilfeldighetene råde! Med hanne Skarpsno.

Når små barn onanerer

Ukentlig får Margrete Wiede Aasland telefoner eller e-poster fra skoler, barnehager eller omsorgspersoner, som har spørsmål om barn og onani. Spørsmålene handler ofte om hvordan skal vi kunne bidra til at barnet ikke føler skam når det onanerer, og hvordan skal vi få barnet til å onanere når det er for seg selv. Wiede Aasland forteller om hvordan man i et par hundre år har tenkt rundt onani, og hvordan voksne møter barn som onanerer i tide og utide i dag. Hun vil også fortelle om skolebarn som blir ertet fordi de onanerer for eksempel i skolegården. Dette er et foredrag for deg som kjenner barn, har vært barn og som jobber med barn.

Sexlyst for småbarnsforeldre

Så å si alle småbarnsforeldre kjenner til at det oppstår endringer rundt sexliv og sexlyst. Den kan øke og den kan minske. Ulik sexlyst kan skape ubalanse i samlivet. Derfor er denne tematikken viktig å belyse. Å ha mindre sexlyst enn sin partner er helt normalt, selv om det ikke snakkes nok om!

Dette foredraget er basert på en undersøkelse der menn, og flest kvinner, i Norge deltok. Prosjektet ble satt i gang av de to nysgjerrige sexologstudenter Camilla J.J. Sørensen og Anichen Bakkevig. Svarene de fikk inn viste at det er mange som har sex når de egentlig ikke har lyst. Hvordan kan en avdekke sine grenser og finne tilbake til sin seksuelle glede? Pliktsex skjer i mange hjem, så hva kan en gjøre for å finne glede og næring til sexlivet i småbarnstiden? Målet med foredraget er at du skal få økt kunnskap, inspirasjon og utvikle større seksuell glede.