Fagdag på Nytfestivalen

Fagdag på Nytfestivalen

bookmark

fredag 12. november 2021, kl. 09:00 til kl. 16:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Nytfestivalen

Inngang: Billett

Velkommen til fagdag om positiv seksualitet og seksuell helse for ansatte, studenter og undervisere i helse- og omsorgssektoren, og andre interesserte. Du kan delta på Litteraturhuset i Oslo, eller online.

Det er fortsatt alt for mange ting det ikke snakkes om når det gjelder seksualitet og seksuell helse innen helse- og omsorgssektoren. Gamle tradisjoner, (u)vaner, skam, toveistabu og mangel på kunnskap gjør at mange pasienter/brukere/beboere/innsatte har dårligere livskvalitet og rehabilitering enn de kunne ha hatt – hvis seksualiteten bare hadde vært nevnt. Problemstillingene er forbausende like på tvers av sektorer. Folk har rett til et privatliv både i fengsel og på et sykehjem. Trenger du hjelp eller assistanse til kroppspleie eller intimitet må det være åpent for å snakke om seksualitet.

På denne fagdagen får du kunnskap om hvorfor seksuell helse og ikke minst seksuell nytelse er viktig i en helhetlig helseforståelse, om hvordan temaet kan og bør tas opp i ulike situasjoner, ulike verktøy som finnes, hvordan ivareta seksuell helse og man er avhengig av personlig assistent eller bor på institusjon i kortere eller lengre tid.

Med oss har vi fagfolk med praktisk erfaring og gode eksempler.

Vi takker Helsedirktoratet for støtte!