Nytfestivalen: Polyforhold og ulik lyst

Nytfestivalen: Polyforhold og ulik lyst

bookmark

lørdag 13. november 2021, kl. 14:00 til kl. 15:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Nytfestivalen

Inngang: 169,-

Velkommen til samtalen Polyfamilie: Med forankring i kjærligheten finnes ressurseni relasjonene og foredraget Hvordan takle ulik lyst?
Det er mange måter å leve og være sammen i romantiske og seksuelle relasjoner på. Å tenke at man skal finne én person som man er seksuelt samstemt med hele livet er ganske utopisk! Her kan du lære om ulike tilnærminger til robuste relasjoner.

Polyfamilie: Med forankring i kjærligheten finnes ressursene i relasjonene

Hvordan kan polyamori være et alternativ til skilsmisse og relasjonsbrudd og en ressurs for barnefamilien?  Hvordan omforme og redefinere en relasjon som ikke lenger fungerer – til noe som fungerer bedre? Med forankring i kjærligheten, finnes ressursene i relasjonene.

Mimmi er gift, samboer og har barn med Johan, men de er ikke kjærester, Mimmi er kjæreste med Yasmin. Yasmin bor sammen med eksen men er kjæreste med Mimmi. Johan er gift, samboer og har barn med Mimmi, men de er ikke kjærester og Johan dater en annen kvinne.

Hva innebærer det å være en polyfamilie?  Hvordan fungerer det i praksis?  Hvordan snakker man med barn om polyamori? Hvilke reaksjoner møter de fra familie og samfunn på sin relasjonsform?

Hør om utfordringer og gleder, felles kalendere, sjalusi og medlykkefølelse. Radikal ærlighet, evnen til samarbeid og det å ønske hverandre det beste, prosessere opplevelser og støtte hverandre gjennom livet. Det åpnes for spørsmål fra publikum.

Mimmi Monell er sex- og relasjonscoach med spesialiseringsområder skeive, polyamori og etisk ikke-monogami. Hun er utdannet helsepersonell og har årsstudium i den psykoterapeutiske metoden psykodrama. Mimmi er også kunstner, skribent, sitter i landsstyret i  PolyNorge og tar i mot klienter i egen praksis.

Hvordan takle ulik lyst?

Ulik sexlyst i en relasjon trenger ikke nødvendigvis være et problem, men det krever ofte at man snakker sammen på riktig måte. Å føle deg utilstrekkelig fordi du ikke har lyst på sex like ofte som partneren din, eller å føle at du ikke blir begjært fordi partner sjeldnere ønsker sex med deg, tærer på forholdet. Mange kan få tanker om at vi ikke passer sammen likevel.

Å ha sex når du ikke har lyst kan på sikt gi negative assosiasjoner til sex, og redusere lysten ytterligere. De partnerne som naturlig føler at de kan si nei til sex når de ikke har lyst, har gjerne mer sex over tid, nettopp fordi sex handler om lyst og nytelse, ikke plikt eller frykt for konflikt og utroskap.

Hvordan tar du initiativ til sex med partner? Hva sier du “ja” eller “nei” til når du ser for deg sex med partner? Vi vil i dette foredraget se på måter du og din partner kan øke nytelsen i parforholdet gjennom å snakke om hva dere har lyst på! Husk at “kommunikasjon er lubrikasjon”.