…og musikken var ved…

bookmark

“Hauer’n” - melodier gjennom over femti år

lørdag 7. desember 2013, kl. 13:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Arne Bendiksen Records AS

Inngang: Gratis

Den røde tråden i matinéen er musikken «Hauer´n» skapte. Denne fremføres av Camilla Wiig Revholt og Simon Revholt. Jazzhistorikeren Bjørn Stendahl og NRKs «musikkambassadør», Jan Eriksen, vil fortelle om norsk musikkliv i «nye media» fra 1920 – 1970. Else-Marie Hauger gir oss et innblikk i farens engasjement for norsk kulturliv, og binder forestillingen sammen til noe vi håper skal bli en hyggelig førjulsopplevelse.

Arrangementet er i forbindelse medlanseringen av plateutgivelsen… og musikken var ved…, som er en hyllest til Kristian Haugers innsats for norsk musikkliv på plate, film og i radio, men også til alle tekstforfatterne, komponistene, artistene, sangerne, gjøglerne, radio- og filmpersonlighetene, arrangørene og orkesterlederne, som var med å skape den moderne norske musikkhistorien i forrige århundre.

Kristian Haugers mest kjente sanger er «Pølsemaker – Pølsemaker», «Når kastanjene blomstrer i Bygdö Allé» og «En herre med bart», fremført og representert med henholdsvis Leif Juster, Jens Book-Jensen og Wenche Foss. Disse representerer likevel bare en brøkdel av Haugers omfattende musikkproduksjon. Nå er mye av hans materiale fra radio, plate, revy, teater og film hentet frem igjen. Gjenutgivelsen består av 6 CD-plater, 174 spor, kombinert med 99 sider historisk informasjon. Haugers musikalske innflytelse har vært enestående, noe matinéen tar sikte på å vise.
Vi ønsker alle som er interessert i den norske musikalske kulturarven fra «moderne tid» velkommen.

Det vil også bli anledning til å kjøpe samlingen til redusert pris.