Om Rosa Parks og Maya AngelouLær om Rosa Parks og Maya Angelou 21. mars! Ill.: Marta Antelo

Om Rosa Parks og Maya Angelou

bookmark

Med Marianne Sundal og Raymond Sereba

lørdag 21. mars 2020, kl. 12:00 til kl. 12:45 – Avlyst

Litteraturhuset følger løpende Folkehelseinstituttets anbefalinger for å unngå spredning av covid-19-viruset (korona). Vi har derfor valgt å avlyse arrangementet.

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Avlyst

Anbefalt for: Barn fra fire år og oppover

Det var i 1955 i USA: Rosa Parks nektet å reise seg for en hvit mann på bussen. Da hadde Rosa blitt en voksen dame. Men allerede den gangen hun var en liten jente, oppdaget hun urettferdigheten: at hvite ble behandlet annerledes enn svarte og menn annerledes enn kvinner. En annen som oppdaget det samme, var Maya Angelou. Også hun vokste opp i USA mens det enda var raseskille der. Også hun turte store ting som fikk stor betydning for mennesker over hele verden.

Små folk, store drømmer heter bokserien om historiske kvinner som forteller Marianne Sundal leser og forteller fra denne lørdagen. Rosa Parks er skrevet av Lisbeth Kaiser, illustrert av Marta Antelo og oversatt av Ingrid Hafredal. Maya Angelou er skrevet av Lisbeth Kaiser og illustrert av Leire Salaberria. Raymond Sereba er musiker og tonesetter både Rosa Parks og Maya Angelous historier.

Passer for barn fra fire år.