Automatisk kladd 99

OMG sesong 3

bookmark

Hva betyr det å være åndelig søkende, og hvordan kan det se ut?

torsdag 14. september 2023, kl. 19:00 til kl. 22:00

Sal: Nedjma (3. et)

Arrangør: Aeropagos

Inngang: Gratis - ingen påmelding

Kristine Hovda og Ann Holmgren har i en årrekke vært nysgjerrige på hva åndelighet kan bety i dag – bortenfor fordommer og forenklinger. OMG er et forsøk på å fordype den offentlige samtalen om hva åndelig søken er, og nå slippes sesong 3! Podkasten er en samtale med mennesker som har hatt sterke åndelige opplevelser, det er en podkast om menneskets dypeste lengsler.

For: Vi lever i en sekularisert tid. Bare 30 prosent av nordmenn sier at de tror at det finnes en Gud. Samtidig oppgir mange at de tror på «en høyere makt». Spiller åndelige spørsmål noen rolle i samtiden? Kanskje kan samtaler om åndelighet være en mulighet til å nærme seg de akutte spørsmålene om hvordan vi skal klare å ta vare på kloden vår? Kanskje er tiden moden for en fornyet tro på menneskets indre liv? Hvem er vi? Hva er meningen med livene våre?

Program:

  • 18.30: Dørene åpner
  • 19.00: Samtale
    Ansvarlig for dialog og diakoni i Areopagos, Ann Jeanette Ekberg leder samtalen med podkastskaperne Ann Holmgren og Kristine Hovda om lengsel og erfaring, og om hvordan de eksistensielle spørsmålene ofte melder seg når vi minst venter det.
  • Musikkinnslag
    Elvira Nikolaisen (vokalist og låtskriver) og Jo Hegle Sjøflot (teolog og musiker)
  • Samtale
    Filosof Terje Sparby intervjuer kunstner Anne Rolfsen om kunst og åndelig søken. Det blir en samtale hvor de eksistensielle spørsmålene møter lerretet i en kosmisk dans.

 

SESONG 3 UTGIS I SAMARBEID MED AREOPAGOS

GRATIS INNGANG