Onkel Sam

bookmark

Med Toni Usman

søndag 27. november 2011, kl. 15:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Toni Usman Produksjoner

Inngang: Billett

Onkel Sam er en skakk teaterforestilling der en norskpakistaner funderer over verdenssituasjonen og oppdager at også han selv er medlem av den forskrudde verden.
Norskpakistaneren Farooq er tilsynelatende en helt normal familiefar med jobb, bil og hus. Men i den siste tiden har han strevet med altfor mange spørsmål om livet. Verken hans familie, nære venner eller kollegaer er i stand til å forstå og eventuelt hjelpe ham med å finne svar på dype spørsmål om livet. Han finner trøst i litteraturen til Pakistans mest rocka forfatter Saadat Hassan Manto (1912-1955). Problemet er bare at tekstene av Manto forsterker tankeprosessen og Farooq møter enda flere frapperende og sarkastiske spørsmål om temaer som er dypt alvorlige og politisk relevante. Derfor oppsøker han graven til Manto i gravlunden Miani Sahib i kulturbyen Lahore i Pakistan i håp om at avdøde Manto skal hjelpe ham til større forståelse.
Teaterstykke er basert på en idé av Toni Usman. Det er en intertekstuell forestilling; et tekstmøte mellom "Brev til Onkel Sam" av Saadat Hassan Manto og nyskrevet tekst av Kristian Lykkeslet Strømskag.
 

Regi og bearbeidelse: Pål Øverland
Manus: Kristian Lykkeslet Strømskag
Scenografi: Frans Friis

Billetter:
Billettservice
www.billettservice.no

Tlf: 815 33 133

For mer info www.onkelsam.no

Spilles også kl 19:00