Oppskriften på lykke 1Foto: UiO Norden

Oppskriften på lykke

bookmark

Live-streamet panelsamtale

tirsdag 24. november 2020, kl. 19:00 til kl. 20:30 – Avlyst

Sal: Wergeland og Digitalt

Arrangør: UiO:Norden

Inngang: Gratis

NB! Grunnet presiseringer i Oslos nye smittevernregler, vil arrangementet gjennomføres heldigitalt og det er ikke mulig å være publikum i salen. 

Arrangementet blir streama live på Facebook. Det er ikke nødvendig med påmelding, men du kan få tilsendt mail med påminnelse om arrangementet og lenke til stream ved å fylle ut dette skjemaet: https://nettskjema.no/a/170367#/page/1

*

Vi er på vei inn i mørketida. Hva passer da bedre enn å undersøke hvorfor vi i Norden er så lykkelige?

Er det mulig å måle lykke? Finnes det en oppskrift?
Igjen og igjen skårer nordiske land høyt på de internasjonale «lykkeindeksene». Sammen med Sveits er det gjerne Danmark, Norge og Finland som ender på topp. Sist finnene vant kåringen, førte det til store protester fra vårt nabofolk. De var ikke så lykkelige som verden ville ha det til, mente de selv.

Innledning ved Tori Loven Kirkebø
Vi lurer på hvordan vinnerne bruker slike undersøkelser i sin nasjonale omdømmebygging, ikke minst her i Norden. Tori Loven Kirkebø, forsker ved prosjektet «Nordic Branding», vil innlede om tallene bak lykkeindeksene, og hva de faktisk sier oss. Hva gjør det med oss her i Norden å måtte leve med stempelet som lykkeligst i verden?

Samtale om lykke
Innledningen blir etterfulgt av en samtale om nordisk lykke mellom Tori Loven Kirkebø, Harald Eia og Ragnhild Bang Nes, ledet av UiO:Nordens direktør Tore Rem.

  • Tori Loven Kirkebø er forsker ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo.
  • Harald Eia er programleder for NRK-programserien «Sånn er Norge». Der utforsker han hva som gjør Norge og Norden til verdens lykkeligste samfunn.
  • Ragnhild Bang Nes er lykkeforsker, og arbeider ved Folkehelseinstituttet og UiO.