Oslo Queer inviterer til seminar: Queer i Media

bookmark

fredag 25. november 2011, kl. 18:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Oslo Queer

Inngang: Billett

«Queer i Media-del 2» er en oppfølger til seminaret Queer i Media som Oslo Queer arrangerte for 2 år siden, hvor vi undersøkte hva queer kan være i media. Denne gangen vil vi gå enda dypere i materien og diskutere disse problemstillingene:

– Er queer teori "akademisk onani" eller et positivt bidrag til hvordan vi snakker om kjønn og seksualitet i media?

– Hvilke språklige endringer må til for at vi skal kunne få en offentlig debatt der det også er mulig å ta innover seg et queer perspektiv?

Vi opplevde på forrige seminar at problematikken er noe som selv folk som enten definerer seg som queer eller som forsker på queer teori har vanskelig for å snakke om på en konkret og praktisk måte, og skeiv forståelse er minst like utfordrende i tradisjonelle homomiljøer som det er i samfunnet for øvrig. Hvordan kommer da disse tankene og praksisene til uttrykk når vi snakker om dem i aviser, på blogger, når vi annonserer og produserer medie- og reklamevirkeligheter?

PROGRAM:

Innledning ved sosiolog og kjønnsforsker Agnes Bolsø.
Presentasjon av panel: Ida Bergstrøm (Internasjonal rådgiver, LLH), Reidar Engsbakk (Journalist i Blikk), Marie Simmonsen (Politisk redaktør i Dagbladet), Gry Nergård (Forbrukerombudet).
Lettere servering av vegetarisk mat og kaffe.
Live musikk ved Daniel Jerome.
Debatten fortsetter og panelet åpner for spørsmål fra salen.

Ordstyrer Ellen Millar (antropolog, musiker og queer-aktivist)