Oslomarka 1

Oslomarka

bookmark

Vår grønne naturskatt

tirsdag 12. november 2019, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Naturvernforbundet i Oslo og Akershus

Inngang: Billetter 50,- (selges i døra)

Tirsdag 12. november inviterer Naturvernforbundet i Oslo og Akershus til naturopplevelse på Litteraturhuset i Oslo. Markafotografene Kai Jensen og Espen Bratlie vil gjennom bilder og ord formidle sine markaopplevelser , og samfunnsviter og skribent Andreas Hompland vil kåsere med et skråblikk om sitt forhold til Marka.

Oslomarka er Osloområdets store naturskatt. Landes mest tett befolkede område er velsignet med store skog- og naturområder som gjennom en egen lov er skjermet for nedbygging. Marka er et nært tilgjengelig friluftsområde for en stor del av Norges befolkning til glede for både kropp og sjel. Marka som naturområde er noe som svært mange brenner for og vil ta vare på for framtidige generasjoner.

I år er markaloven 10 år, samtidig er Oslo Europeisk miljøhovedstad. Vi syns det gir ekstra grunn til å løfte opp hvilken skatt marka er både for friluftsliv og biologisk mangfold. Det tok mange år og krevde mye innsats å gi Marka et lovvern.  Å bevare det som er vunnet, krever at mange er seg bevist hvilke verdier marka gir oss, og at vi stadig passer på den.

Vi håper at møtet skal gi mange en gledesstund og samtidig forsterke forståelsene for hvor viktig det er å ta vare på Marka.