Overleve og leve

bookmark

Arrangementet er dedikert til 100-årsmarkeringen av folkemordet på armenerne

lørdag 18. april 2015, kl. 18:00

Sal: Nedjma

Arrangør: Armensk Kulturforening i Norge (AKFIN)

Inngang: Gratis

Språk: engelsk. Enkel servering.

I år er det 100 år siden folkemordet på armenerne. Hele verden arrangerer markeringer for å minnes ofrene. Armensk Kulturforening i Norge vil gjerne invitere til en arrangement som vil ha fokus på ideen om overlevelse. Det var mange som overlevde, de videreførte den armenske kulturen og historien og skapte Armenia på nytt.

Verden fikk flere store navn etter denne hendelsen, en av dem er Calouste Gulbenkian. 18. april i Litteraturhuset får vi besøk av den kjente reporteren, journalisten og forfatteren fra Portugal – José Rodrigues dos Santos. Han skal snakke om den legendariske oljemagnaten og filantropen av armenske opprinnelse, Calouste Gulbenkian (1869 – 1955).

Verden kjente ham også som Mr. Five Percent, en av verdens rikeste menn. Vi skal høre hvilken betydning han hadde for oljeindustri i begynnelse av 20. århundre, resultater av hans arbeid som vi ser også i dag. Hvilke forbindelser hadde Gulbenkian med Nobel-familien? Hvordan ble han den rikeste mann i verden og hva har han overlatt til kommende generasjoner? Blant annet et av de største fond som har fokus på å fremme kunnskap og heve livskvaliteten for personer gjennom områder som kunst, veldedighet, vitenskap og utdanning.

En del av arrangementet er en liten cello konsert av talentfull norsk musikker Martin G. Rasten.

For mer info, se her