På flukt fra været

bookmark

Klimafestivalen § 112

mandag 23. januar 2017, kl. 19:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Flyktninghjelpen, Platform on Disater Displacement, Naturvernforbundet, Utviklingsfondet og Norsk klimanettverk

Inngang: Gratis

Naturkatastrofer som storm og flom sender hvert år 26 millioner mennesker på flukt. Det er i dag flere som må flykte på grunn av naturkatastrofer enn fra krig og konflikt. Fattige land er hardest rammet, men også i rike land må mennesker forlate sine hjem når naturkatastrofene treffer. Miljø- og klimaendringer rammer alle, men først og fremst fattige og de som har færre muligheter og ressurser til å tilpasse seg de negative endringene.

Det er 27 år siden FNs klimapanel først konstaterte at klimaendringene vil føre til at flere mennesker over hele verden må flykte. Dette er ikke noe som plutselig rammer, utenfor vår kontroll. Dette er noe vi kan påvirke, forebygge og ikke minst forberede oss på. Det er på tide å få hodet opp av sanden. Vi må handle nå.

Hvem er først og fremst rammet av naturkatastrofer og miljø- og klimaendringer, og drives på flukt? Hvordan ser framtida ut? Hva gjøres av myndighetene, nasjonalt of internasjonalt, og hva kan gjøres – både for å redusere antallet mennesker som må flykte og for å forbedre situasjonen til de som må?

Bli med på debatten «På flukt fra været» 23. januar kl. 19:00 på Litteraturhuset (Amalie Skram). Gratis inngang og åpent for alle.