PÅ OMVEIEN HJEMFoto: Signe Fuglesteg Luksengard

PÅ OMVEIEN HJEM

bookmark

Av Vilde Kamfjord

lørdag 19. mars 2022, kl. 17:00 til kl. 18:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Brageteateret

Inngang: Pris kr 100,-/200,- + avg. -

Om en veldig viktig togreise til Lillehammer. 

Vinde har tatt toget helt alene, uten at foreldrene hennes vet om det.Hun skal til Lillehammer på bursdagen til lillesøsteren sin. Vinde og hennes beste venn Ronald skal spille blokkfløyte, og Vinde har til og med tatt med bunad. Ronald skal ha superheltdrakt på.

Tilfeldigvis på dette toget, sitter Britt ved siden av henne. Siden Vinde ikke er redd for å prate med fremmede; hvordan skal man ellers bli kjent med noen nye, så begynner de å snakke sammen. Ganske mye snakker de sammen.  De blir rett og slett skikkelig godt kjent.

Det viser seg at Vinde har opplevd noe som var veldig vanskelig og uforståelig. Hun bærer på en stor, stor sorg og tror at det er hennes skyld at lillesøsteren ble syk og måtte på sykehus.

På reisen til Lillehammer oppstår minner og bilder fra fortiden, det er en reise både til Lillehammer og til en forståelse av det som ikke egentlig kan forstås. Hva skjer når vi dør?

Hvor blir vi av da?

Mellom Britt og Vinde oppstår en helt egen fortrolighet, som kanskje bare kan oppstå på et tog, når man ikke skal noe annet enn å vente på at toget skal komme frem.

Best fra 10 år. Varighet 45 min.

Kunstnerisk team:
Skuespillere: Hanne Gjerstad Henrichsen  og Martha Kjørven
Bearbeidet for scene: Nils Petter Mørland
Regi: Toril Solvang
Scenografi: Marcus Olson
Lysdesign: Gard Gitlestad
Komponist: Joseph Angyal

Produsert av Brageteatret 2021

 

Kl 15:00: Samtale i forkant i regi av Litteraturhuset:

Å nærme seg det vonde – Barnebokforfatterne Vilde KamfjordMariangela Di Fiore og forfatter- og illustratør Lisa Aisato møtes til samtale om det å lage barnebøker med barnekreft som tema.

Samtalen er gratis, og foregår i scenografien til På omveien hjem. Se eget arrangement.

Mellom samtale og forestilling er det tid til en matbit eller en luftetur.