På sporet av det enkle liv og veien til seg selv

bookmark

Foredrag av Aleksandra Ørbeck-Nilssen

tirsdag 16. oktober 2012, kl. 19:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Nanofasa Conservation Trust

Inngang: Billett

Tracking is like dancing, my body feels happy and connected.- San People

I verden i dag lever vi hele verdens historien på en gang.

Alle aldere lever side om side, og vi er ekstremt privilegerte som har denne muligheten til å leve alt til en og samme tid.

Vi kommer fra en verden der det handler om å eie, konkurrere, og bli den beste. Det handler om å ha en god jobb og en godtatt status.. Men hvem er vi egentlig når alt det blir tatt fra oss? Når maskene av rollefigurene vi spiller i forskjellige settinger blir beslaglagt.? Hvem er vi da?

 

Den ene verden eksisterer ikke uten den andre, de må integreres og sammen skape et sentrum av forståelse og gjensidighet. En termitt er vel så viktig som en elefant. En San stamme er like dyrebar som et olje samfunn. Alle spiller en viktig rolle i dagens økologi, men roller blir ubetydelige hvis vi ikke skaper en helhet. Denne helheten er frihet.

 

Vi skal sammen finne frem til oss selv og den vi egentlig er ved å følge sporene som er tegnet I sanden. De afrikanske dyrene, sporene og trærne kan lære oss om hvor vi kommer fra, og at vi som Ghandi uttalte kan være den forandringen vi ønsker å se i verden.

Vi skal nå utforske naturens verden, lese sporene og vegetasjonen som vårt crime scene, der vi er de heldige detektivene.

Let’s go Tracking!

ALLE INNTEKTENE GÅR TIL NANOFASA NARTURESERVAT I NAMIBIA