Palestina for dummies kl. 15.00

bookmark

Ved Marte Heian-Engdal

lørdag 1. oktober 2016, kl. 15:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Oppdatert torsdag 12. juli 2018, kl. 12:43

12:43

I denne episoden kan du høre Marte Heian-Engdal fortelle om Palestinas moderne historie i foredraget «Palestina for dummies,» som inngikk i en foredragsserie høsten 2016. Heian-Engdal er Midtøsten-forsker, forfatter og spaltist i Dagsavisen. Foredraget ble holdt 1. oktober 2016.

PÅ GRUNN AV STOR INTERESSE BLIR FOREDRAGET HOLDT TO GANGER, KL. 13.00 OG KL 15.00. GRATISBILLETTER TIL BEGGE FOREDRAGENE DELES UT FRA KL. 12.00 VED INNGANGEN TIL WERGELANDSALEN.

Helt siden oppløsningen av det osmanske riket har Palestina vært et område preget av krig og konflikt – men også av håp, drømmer og optimisme. Den dag i dag er Palestina et betent politisk spørsmål, og det blir ofte omtalt som alle konflikters mor. Det osmanske rikets fall og stormaktenes spill i kjølvannet av første verdenskrig, europeisk antisemittisme, holocaust, sionisme og et av verdens største flyktningproblem er bare noen av temaene som kan knyttes til dette landområdet mellom Middelhavet og Jordanelven.

Marte Heian-Engdal er Midtøsten-forsker, forfatter og spaltist i Dagsavisen. I dette foredraget trekker hun opp de lange linjer i Palestinas historie.  Arrangementet inngår i Litteraturhusets satsning Folkeopplysning, som presenteres i samarbeid med DNB.