Panelsamtale: Ja, vi elsker krigen!Foto: Etienne Girardet

Panelsamtale: Ja, vi elsker krigen!

bookmark

onsdag 13. oktober 2021, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Nedjma (3. et) og Digitalt

Arrangør: Norsk PEN

Inngang: Gratis

Arrangementet direkte-strømmes også på Norsk PENs Facebook-side.

Okkupasjonen av Norge fant sted for mer enn 80 år siden. Selv om de fleste tidsvitnene ikke er med oss lenger, ser interessen for andre verdenskrig ikke ut til å svekkes. Mange bokhandlere har hyllemetere eksklusivt dedikert til temaet, og hvert år kommer nye utgivelser. Samtidig produseres det stadig nye dokumentarer, TV-serier og spillefilmer. Hva er det med krigen? Hvorfor er vi så opptatt av den? Og hvorfor vekker historier om eller fra krigen fortsatt så sterke følelser og så mye debatt?

Norsk PENs utvalg for litteratur, kunst og formidling ønsker velkommen til en spennende panelsamtale!


Panel:

– Marte Michelet, journalist og forfatter

– Tore Rem, litteraturviter og biograf

– Synne Corell, historiker og forfatter

– Harald Rosenløw Eeg, dramatiker og forfatter

Moderator: Kari F. Brænne, forfatter og billedkunstner, leder av Norsk PENs utvalg for litteratur, kunst og formidling.

 

Tore Rem
Tore Rem er forfatter og litteraturviter. Han begynte å beskjeftige seg med andre verdenskrig i biografien om Jens Bjørneboe (2009 og 2010), og har siden skrevet Knut Hamsun. Reisen til Hitler (2014) og, med Espen Søbye og Kjartan Fløgstad, På æren løs. Krigen, litteraturen og Æresretten (2020). Denne høsten er han aktuell med Olav V. Krigeren.

Harald Rosenløw Eeg
Harald Rosenløw Eeg er en religionshistoriker, forfatter og manusforfatter. Han har siden debuten i 1995 skrevet 15 ungdomsromaner og har mottatt flere priser, inkludert Tarjei Vesaas debutantpris og Brageprisen. Eeg har skrevet manus til 20 norske spillefilmer og tv-serier, flere basert på hendelser under andre verdenskrig, blant annet «Kongens nei», «Spionen» og «Den Største Forbrytelsen».

Marte Michelet
Marte Michelet er journalist og forfatter. I 2014 utga hun Den største forbrytelsen – ofre og gjerningsmenn i det norske holocaust. Boken vant Brageprisen i kategorien sakprosa. Hennes neste utgivelse Hva visste hjemmefronten (2018) ble belønnet med Bokhandlerprisens sakprosapris. Den har også blitt gjenstand for stor debatt.

Synne Corell
Synne Corell er historiker med ph.d. fra Universitetet i Oslo. Hennes bok Krigens ettertid – Okkupasjonshistorien i norske historiebøker kom ut i 2011, og er et kritisk blikk på krigshistorieskrivingen. Hun har vært tilknyttet HL-senteret, og er nå aktuell med en ny utgivelse, Likvidasjonen: historien om holocaust i Norge og jakten på jødenes eiendom..