Pikettys siste bok forklartFoto: Nord Universitet

Pikettys siste bok forklart

bookmark

Foredrag ved Kjetil Jakobsen

torsdag 9. januar 2020, kl. 19:00 til kl. 20:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Agenda Magasin og Tankesmien Agenda

Inngang: Gratis

Det er laget podkast av foredraget, du finner det her.

Thomas Pikettys bok Kapitalen i det 21 århundre fra 2013 ble en internasjonal bestselger, som fortsatt preger debattene om ulikhet verden over. I september kom oppfølgerboken Kapital og ideologi, et kanskje enda mer ambisiøst verk, der den franske økonomen kartlegger ulikhetens politiske og ideologiske historie.

Siden boken er over 1200 sider lang og foreløpig bare finnes på fransk, er det få i Norge som har lest den. Historiker Kjetil Ansgar Jakobsen har gjort det, på oppdrag fra Agenda Magasin. Kjetil Ansgar Jakobsen er professor i historie ved Nord universitet, og spesialist på nyere fransk, tysk og norsk kultur- og idéhistorie.

I dette foredraget presenterer og diskuterer Jakobsen Pikettys analyse av ulikhetenes verdenshistorie, fra middelalderens føydalsamfunn til dagens hyperkapitalisme.

Etter foredraget leder Hannah Gitmark fra Tankesmien Agenda en spørsmål/svar-runde med foredragsholderen.

Du kan også lese Jakobsens notat om Ulikhetenes verdenshistorie gratis her.

NB: Det forventes stor pågang til arrangementet, og vi anbefaler publikum å komme tidlig for å sikre seg plass. Førstemann til mølla prinsippet gjelder, men det ordnet med videooverføring av arrangementet på storskjerm i lokalet Kjelleren. Vi gjør også lydopptak av foredraget, det vil bli publisert på Agenda Magasins hjemmeside så snart det er klart.