Poesisnikkikk 2Foto: Hanne-Kjersti S. Iversen (Ekhtesari), Rolf M. Aagaard (Opstad), Leikny Havik Skjærseth (Ombustvedt) og Heidi Furre (Andersen)

Poesisnikkikk

bookmark

Med Steinar Opstad, Åse Ombustvedt, Dan Andersen og Fatemeh Ekhtesari

fredag 5. august 2022, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratisbilletter legges ut 25. juli kl. 9.00

Det er klart for poetiske førpremierer! Denne kvelden inviterer Litteraturhuset til snikkikk spesial, med innblikk i et utvalg av høstens poesiutgivelser.

Steinar Opstad er i innspurten med Å være flere, en diktsamling som knytter det personlige og det politiske tettere sammen enn før. Her utforskes samliv både gjennom et parforhold og gjennom pandemisk isolasjon, og dikter-jegets kjærlighet til naturen settes opp mot naturtap og miljøkrise.

Åse Ombustvedts kommende samling Hvordan visste du at jeg var her? beskriver samspillet mellom en datter og en mor som er i ferd med å miste hukommelsen. I enkle tekster, illustrert av Øyvind Torseter, tar boka for seg såre temaer som tap av identitet, savn og sorg.

Dan Andersens framtidige bok Falt i det fri er inspirert av en syntetisk rokke som svømte ved hjelp av lys, skapt av plast, et gullskjellett og 200 000 rottehjerteceller. For Andersen ble den målet for poetisk strøm som reflekter over liv, død, håp og kjærlighet.

Fatemeh Ekhtesari kommer med den tospråklige utgivelsen Hun er ikke kvinne, skrevet parallelt på persisk og norsk, som utforsker og utfordrer hvordan mennesker fanges av familie, samfunn og egne følelser. Ekhtesari leser fra den persiske teksten, mens gjendikter Johanne Fronth-Nygren leser fra den norske.

Velkommen!