Poesisnikkikk spesial

bookmark

Hans Petter Blad, Ruth Lillegraven, Lars Haga Raavand og Sandra Lillebø

tirsdag 2. august 2016, kl. 19:00

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Denne kvelden inviterer Litteraturhuset til snikkikk spesial, med poetiske førpremierer på et utvalg av høstens poesiutgivelser.

Hans Petter Blads fjerde diktsamling, Clair-obscur, kan kanskje best karakteriseres som et korverk der en rekke stemmer kommer til orde mot en bakgrunn av mørke og destruktive handlinger. Ruth Lillegraven kommer med diktsamlinga Sigd, om Endre, odelsgutten som vokser opp i en vestlandsbygd i siste halvdel av 1800-tallet. Framtida ser lys ut – til Endre blir syk og sengeliggende og gården må selges. Hvem er han uten retten og plikten han er født til? Lars Haga Raavand er aktuell med utgivelsen Vannsikt. Her skriver han fram risset av tre søstres liv, deres livs overganger, bevegelsen fra barn til voksen, fra en samlet familie til en splittet. Mor, far og tre søstre. Deretter mor. Far. Tre søstre. Hvor er overgangen fra én identitet til en annen, fra land til vann? 

Velkommen til snikkikkmøter med et utvalg poeter som på ulikt vis har gjort seg bemerket i det lyriske landskapet. 

NB. Programendring. Anne Helene Guddal måtte dessverre melde avbud pga sykdom. Erstattes av Sandra Lillebø, som er aktuell med diktsamlingen,  Alt skal skinne og blø. Samlingen består av dikt som gjennomlyser en barndom, et parforhold og et hverdagsliv. Det handler om å holde og bli holdt fast, lukket inne i et hus som kanskje er et hjem, mellom barn og voksen, mann og kvinne – og å kunne bli en rev.