Popvenstre!

bookmark

Poesi og politikk – Tina Åmodt og Jenny Wrangborg

mandag 28. februar 2011, kl. 19:00

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Rødt Blindern

Inngang: Gratis

«Det er å stå opp halv seks 230 dager i året. Det er de tørre brødskivene. Det er å ta på seg fuktig yttertøy og hjelmen som gnager merker i pannen. Å ikke kunne få være hjemme hos henne når alt hun vil er å sove. Det er å bruke de samme materialene igjen og igjen. Snekre dem sammen. Rive dem fra hverandre. Komme til hus og gå fra hus. Kjenne vekten av spikerbeltet og verktøyet som dunker mot lårene.»

I kortprosasamlingen Anleggsprosa skildrer Tina Åmodt livet på en byggeplass, til jubel fra anmelderne: ”Tina Åmodt gjør brakker, betongstøv og termoskaffe til forfriskende lesning”, skrev Aftenpostens anmelder, mens Oddmund Hagen (Dag og Tid) mente at hun “kastar eit flomlys over anleggsplassen, og ein ser at det er vakkert og nyttig på same tid: ‘Mennesker som bygger for mennesker.”

Samtidig, et helt annet sted – i Sverige – skriver Jenny Wrangborg, koldtkjøkkenkokk og poet, dikt om å jobbe i Kallskänken. ”Jenny Wrangborg fångar skickligt utsattheten, den undertryckta ilskan, slitet, arbetsskadorna, all skit de måste ta därbak disken,” skrev en av de mange anmelderne som tok godt imot hennes debutdiktsamling.

Mandag 28. februar kommer Tina Åmodt og Jenny Wrangborg til Popvenstre på Litteraturhuset for å lese, og for å snakke om arbeid og skriving, poesi og politikk.

Arrangementet er gratis, dørene åpner kl. 18, det er åpen bar og Popvenstre DJs både før og etter samtalen. Velkommen!