Psykologien i hverdagen

bookmark

AVLYST

torsdag 12. februar 2015, kl. 17:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Brorson&Sande Ltd

Inngang: Billett

ARRANGEMENTET ER DESSVERRE AVLYST

 

Forskning viser at hverdagsglede i stor grad er påvirket av hvordan vi opplever hverdagen, og i mindre grad av hva vi faktisk opplever. Og hvordan vil forholder oss til opplevelser er noe vi i stor grad kan lære oss. I løpet av denne kvelden blir det foredrag om tre psykologiske temaer som på ulikt vis påvirker hverdagen til de fleste.

Program
17.00 – 17.50: Tankevirus
18.00 – 18.50: Prestasjonsnerver: En skuespillers guide til hvilepuls
19.00 – 19.50: Mestring av jobbstress

Tankevirus
Tidligere trodde man at personer med psykiske plager skilte seg fra “normale folk”, men nyere forskning viser at de samme tankevirusene går igjen i oss alle – bare i ulik grad. Psykolog og forsker Hanne H. Brorson ved UiO forteller om ulike tankevirus og om hvordan de påvirker deg hver eneste dag. Hun forteller også hvordan du kan få bukt med infiserte tanker ved hjelp av psykologiske vitaminer.

Prestasjonsnerver: En skuespillers guide til hvilepuls
For de aller fleste er det å snakke i en forsamling en skrekkblandet fryd. Og for noen er det bare skrekk. Skuespiller Steinar Taarn Sande forteller om hvordan nervene påvirker oss alle når vi skal snakke foran et publikum, og han gir bort noen bransjetips og skuespillerteknikker som kan hjelpe når man skal prestere i en presset situasjon.

Mestring av jobbstress
Hektiske dager på jobben kan alle oppleve, og stress kan være en god pådriver for at vi får ting gjort. Men noen ganger kan stress bli negativt, og stå i veien for både trivsel og arbeidsglede. Det positive er at det finnes effektive måter å håndtere og redusere eget stress. Psykolog Tove H. Edvardsen tar for seg anerkjente metoder og teknikker fra psykologiens verden som kan hjepe deg i retning av en mindre stressende arbeidshverdag.