Putins trollFoto: Nelli Kivinen

Putins troll

bookmark

Russlands informasjonskrig mot Vesten

torsdag 10. november 2022, kl. 18:00 til kl. 19:00

Sal: Berner (u. et)

Arrangør: Mangschou forlag

Inngang: Gratisbillett

På grunn av sykdom, deltar Jessikka Aro på telefonlink fra Finland.

Da den finske journalisten Jessikka Aro avslører hvordan Russland fører informasjonskrig mot den demokratiske verden, blir hun selv angrepet og må flykte fra landet sitt. Jessikka Aro er en prisvinnende journalist som har spesialisert seg på Russland, ekstremisme og informasjonskrigføring.

Hun er aktuell med boka «Putins troll» der hun beskriver hvordan nettroll orkestrert av det russiske statsapparatet systematisk kjemper mot journalister, akademikere, politikere, diplomater, forretningsfolk og andre som kritiserer regimet, og nesten ubemerket jobber for å destabilisere vestlige demokratier. Aros sjokkerende beretning etterlater ingen tvil om at Russland bruker nettkrigføring for å spre feilinformasjon og eliminere fiender.

PROGRAM:

Jessikka Aro intervjues på telefon av redaktør Kjetil Stormark fra Aldrimer.no.

Det blir deretter debatt, med et panel bestående av Atle Staalesen fra Barents Observer og Eskil Grendahl Sivertsen fra Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

Tema: Hvorfor vet vi så lite om russiske påvirkningsoperasjoner og manipulasjon rettet mot Norge? Betyr det at vi har gått klar av det verste, eller følger vi rett og slett for dårlig med? Hva bør i så fall gjøres for å styrke vår egen situasjonsforståelse?

Arrangementet er på Litteraturhuset i Oslo ved Mangschou forlag. Utgivelsen av «Putins troll» er støttet av Fritt Ord.