Reiselivsaften med Temareiser Fredrikstad 1Foto: Hilde

Reiselivsaften med Temareiser Fredrikstad

bookmark

Spennende foredrag med flere av våre reiseledere

tirsdag 15. november 2022, kl. 17:30 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Temareiser Fredrikstad

Inngang: Gratis - Påmelding

Ibsen-biograf Sverre Mørkhagen vil presentere Ibsens viktigste Norges-reise. En 6 dagers busstur, hvor Sverre Mørkhagen underveis på turen vil ta oss med inn i Ibsens to imponerende værker, som begge hadde sitt utspring i denne reisen sommeren 1862.
Vi snakker om Brand (1866) og Peer Gynt (1867)

Reiseleder Grete Gulliksen Moe har spesialisert seg på turer for de som er interessert i forskjellige typer husflid og kunst/håndverk. Utdannet formingslærer og har arbeidet i den videregående skole i mange år. Skrevet en rekke bøker innen kunst- og håndverksfaget. Grete vil ta oss med både til Fargerike Gotland, Värmland, Quiltefestivalen i Alsace og på Hurtigruten

Tidligere journalist Frode Rekve har en lang fartstid som journalist og redaktør og er NRK Alltid Nyheters gudfar. Han har jobbet med ytringsfrihet og journalistikk i Midtøsten i en årrekke og har vært i regionen mer enn 60 ganger. Frode jobber idag med Frie Medier og ytringsfrihet på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad. Han er en ekte vikingtidsentusiast som kan Snorres kongesagaer omtrent utenat. Frode har reist med Hurtigruta mange ganger og har ‘fartstid’ fra mer enn tjue turer ombord. Frode vil presentere turen på Hurtigruta med vekt på vikinghistorie, samt sin nye tur til København.

Kunsthistoriker Tommy Sørbø er også folkeopplyser, forfatter og humorist. Han har arbeidet som museumslektor på Nasjonalgalleriet. Liker å sette kunst og musikk inn i et større idehistorisk og samfunnsmessig perspektiv. Tommy vil fortelle oss om sine turer med vekt på kunst både til Roma og Amsterdam, samt en vandretur ‘Til fots i Toscana’. Han vil også presentere sin tur ‘Med kjærlighet til kanaler og Telemark’.