Reiselivskveld

bookmark

Lansering av program for 2014

mandag 7. oktober 2013, kl. 18:30

Sal: Skram (2. et)

Arrangør: Temareiser Fredrikstad

Inngang: Gratis

Nå er det ikke lenge igjen å vente. I løpet av de nærmeste fjorten dagene skal Temareiser Fredrikstads nye katalog for 2014 være distribuert til alle våre kunder. Vi markerer lanseringen av katalogen med reiselivskveld på Litteraturhuset i Oslo. Her blir det presentasjon av nyheter for 2014 og spennende foredrag.

Det er vanligvis stor oppslutning om reiselivskvelden, så vi tar påmeldinger etter prinsippet ”først til mølla”.  Arrangementet er gratis.

I 2014-katalogen finner du selvfølgelig alle våre velprøvde bestselgere. I tillegg blir det også dette året en rekke nye turer. Vi er igjen tilbake både i Sør- og Mellom-Amerika. Responsen på dette har vært god. Arnt Stefansens tur til Chile og Argentina er allerede utsolgt, men det er fortsatt mulig å bli med Lars Klevstrand til Argentina og Uruguay og fredsarbeider Petter Skauen til Guatemala. Karsten Alnæs og professor Øystein Kock Johansen tar oss med til tidligere norske områder, henholdsvis Færøyene og Grønland. I 2014 vil vi slå et slag for litt mer aktive ferieopplevelser. Vi har nye vandreturer både til det skotske høylandet og i Alpene, og det blir en fantastisk golftur til det sørlige Afrika. Foto, kunst og mote vil også være tema for nye turer. En virkelig godbit blir turen til de norske fjorder med Oddgeir Bruaset. Mannen bak TV-serien Der ingen skulle tru at nokon kunne bu tar oss med til sitt kjære Vestland, og vil med sin kjente og kjære fortellerstil gi oss historier om mennesker og kultur på stedene vi besøker med hurtigruteskipet ”Fram”.

På reiselivskvelden vil det bli foredrag ved to av våre reiseledere, Hans Petter Hergum og Petter Skauen.

Hans Petter Hergum vil i 2014 lede vår golftur til det sørlige Afrika og en helt nykomponert tur til Etiopia. I foredraget vil han fortelle og vise bilder fra tidligere turer for Temareiser Fredrikstad. Hans Petter har mer enn 25 års fartstid i Afrika både gjennom Kirkens Nødhjelp og Utenriksdepartementet. I dag arbeider han i Landinfo og gjør vurderinger av forholdene i flere afrikanske land opp mot norske utenlandsmyndigheter.

”Paradiset og tårene” har Petter Skauen kalt sin tur til Guatemala. Som fredsarbeider i Kirkens Nødhjelp har han jobbet med freds- og forsoningsarbeid i Haiti, Den Dominikanske republikk, Ecuador og Guatemala. Han er aktiv deltaker i den pågående fredsprosessen i Guatemala. Få nordmenn kjenner dette kontrastfylte landet bedre enn ham. Kontrastene får vi i høyeste grad oppleve på reisen til Guatemala. Med sine kontakter får du som deltaker oppleve både solsiden og skyggesider som ingen andre turister får tilgang til.

Velkommen til Litteraturhuset!

Påmelding info@temareiserfredrikstad.no eller telefon: 69 31 26 21