Reiselivskveld

bookmark

Lansering av program for 2013

mandag 29. oktober 2012, kl. 18:30

Sal: Wergeland

Arrangør: Temareiser Fredrikstad

Inngang: Gratis

Det er snart blitt en tradisjon at vi inviterer våre kjære kunder til en høstlig reiselivsaften med presentasjon av kommende års program. I disse dager dumper Temareiser Fredrikstads katalog for 2013 ned i postkassen, og da vil vi i oktober følge opp med en nærmere presentasjonen av 2013-programmet og noen utvalgte turer. Dette året finner arrangementet sted på Litteraturhuset. I de foregående årene har det vært stor oppslutning om reiselivskvelden, så vi tar påmeldinger etter prinsippet ”først til mølla”. Arrangementet er gratis.
 
I 2013 presenterer vi vårt mest omfattende program noensinne. Det er mange nye turer, og det er også mange nye fjes blant våre reiseledere. Ingvar Ambjørnsen inviterer til et unikt møte på hjemmebane i Hamburg, mens tidligere operasjef Bjørn Simensen lar deg få oppleve våren på Den franske riviera med operastjernen Bryn Terfel som det stor trekkplaster. Forfatter og journalist Mustafa Can tar deg med til sine hjemtrakter i det østlige Tyrkia på turen ”Mellom Eufrat og Tigris”. Dette er bare noen få av mange nyheter. Også i 2013 blir det en stor satsning på Hurtigruten. Det har vært veldig stor interesse for turene med ekspedisjonsskipet ”Fram”, og i 2013 blir det hele fire turer å velge mellom.

På reiselivskvelden setter vi fokus på to spesielle turer. Professor Øystein Kock Johansen har etter mange års overtalelse gått med på å lage en siste tur til Påskeøya, og vil fortelle om denne lille fabeløya langt ute i Stillehavet. Journalist og forfatter Simen Ekern har laget turen ”Nåtidshistorier fra den evige byen” basert på boken ”Roma – Nye fascister, røde terrorister og drømmen om det søte liv”, som han vant Brageprisen for.

Øystein Kock Johansen er uten tvil den beste veiviseren man kan tenke seg for et besøk på Påskeøya. Denne mystiske øya på den andre siden av jordkloden som har stått så sterkt i nordmenns bevissthet. Her jobbet Kock Johansen i flere år sammen med Thor Heyerdahl både med utgravninger og kartlegging av øyas kultur og historie. På Litteraturhuset får vi en første smakebit av hva Påskeøya kan by på. Men de som virkelig vil ha den helt spesielle opplevelsen, må bli med når turen går til Chile og Påskeøya høsten 2013.

Simen Ekern har i mange år jobbet som journalist og kommentator i Dagbladet, og har de siste årene markert seg som en kjenner av det moderne Italia. I tillegg til sin prisbelønte bok om Roma har han fulgt Italia under Berlusconi, noe som resulterte i boken ”Berlusconis Italia. Historier om makt, mafia og motstand”. Han intervjuer korrupsjons- og mafiajegere, tidligere terrorister i Røde brigader og han finner de som har levd og lever ”det søte liv” i Roma. På reisen vil Ekern oppsøke mange av de miljøene han skildrer i sine bøker.
 
Arrangementet varer til ca. kl. 20.45.
Velkommen!
Påmelding:

info@temareiserfredrikstad.no

Eller:

Telefon: 69 31 26 21