Robyn med hvert hjerteslagFoto: Fra coveret til Honey

Robyn med hvert hjerteslag

bookmark

Dagny, Ulrikke Falch, Eskil Pedersen, Charlotte Myrbråten og Anna Kleiva

tirsdag 6. august 2019, kl. 21:00 til kl. 22:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Billett

Priser: Ordinær 100,-Student 70,-

Hva er Robyns appell? Hva er det hun gjør som får oss til å måtte danse? Robyn har markert seg som artist fra hun tonesatte Fucking Åmål i sølvboblevest til den såre desperasjonen i kjærlighetssanger som «Dancing on My Own» og «With Every Heartbeat». På Øyafestivalen er hun aktuell med plata Honey.

Hvilken betydning har hun for andre artister? Hva er koblingene mellom popkultur og politikk, og hva er Robyns radikale potensiale? Hvor er feminismen i hennes mange kjærlighetssanger, og hvorfor er hun et ikon for så mange skeive?

Alle elsker Robyn! Og derfor er også kveldens panel stort og favner bredt når vi går dette kunstnerskapet nærmere etter i sømmene. Musiker Dagny (Dagny Norvoll Sandvik) og skuespiller Ulrikke Falch holder Robyn fram som en av sine store inspirasjonskilder. Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen er også med i fanskaren. De tre møter Klassekampens Charlotte Myrbråten til samtale. Arrangementet innledes av et Robyn-hylningsdikt skrevet og framført av forfatter Anna Kleiva.

Arrangementet er en del av Klubbdagen til Øyafestivalen Gratis med Øya-pass. Gratisbilletter legges ut 1. august.