Russisk litteraturhistorie på seksti minutter 1Portrettene av Nikolaj Gogol og Anna Akhmatova er malt av kunstneren Terje Nicolaisen, og inngår i en serie med 25 bilder av forfattere fra verdenslitteraturen, som henger på Litteraturhuset. Hør om bl.a. Gogol og Akhmatovas forfatterskap i professor Ingunn Lundes foredrag om russisk litteratur.
Fotball VM

Russisk litteraturhistorie på seksti minutter

bookmark

Ved Ingunn Lunde

torsdag 14. juni 2018, kl. 19:00 til kl. 20:00

Sal: Wergeland

Arrangør: Litteraturhuset

Inngang: Gratis

Den elegant lekende Pusjkin, sjelegraveren Dostojevskij, familiekronikøren Tolstoj, den burleske Gogol, det poetiske geniet Anna Akhmatova, satirikeren Bulgakov og kunstfilosofen Pasternak. Norske lesere kjenner godt til de russiske klassikerne fra 1800- og 1900-tallet, men hvordan så litteraturen ut de åtte hundre årene før Pusjkin, og hvem er de sentrale forfatterne i dagens Russland?

Ingunn Lunde er professor i russisk språk og litteratur ved Universitetet i Bergen. Hun foretar nå noen velvalgte dypdykk og vil gi Litteraturhusets publikum et unikt og effektivt innblikk både i de kjente storverkene og i dagens russiske litterære landskap. Sommerens best anvendte time.

Før arrangementet vises VMs åpningskamp med Russland – Saudi-Arabia på storskjerm kl. 17.00.