Russland i nordiske medier 1Foto: Scanpix

Russland i nordiske medier

bookmark

- og Norden i russiske medier

torsdag 25. april 2019, kl. 18:00 til kl. 20:00

Sal: Kverneland

Arrangør: Den danske journalisthøgskole og Nordisk journalistcenter

Inngang: Gratis

Dekker nordiske medier Russland på liknende måter? Og hvordan dekker russiske medier Norden? Velkommen til lansering av rapporten ‘Russland i nordiske medier og de nordiske landene i russiske medier’.

Program for kvelden:
Innledning – Per Anders Johansen, tidligere korrespondent i Russland for Aftenposten
Rapportens hovedfunn – Lars Kabel, professor ved Danmarks journalisthøgskole
Hvordan dekker norske journalister Russland? – Anja Aaheim Naper, stipendiat ved Institutt for journalistikk og mediefag, OsloMet

Debatt. I panelet:

Per Anders Johansen, Lars Kabel, Anja Aaheim Naper.
Moderator: Elisabeth Eide, professor ved Institutt for journalistikk og mediefag, OsloMet

Hvordan dekker vi naboene våre? Har det noe å si at noen av de nordiske landene har grense mot Russland og andre ikke? Hvilke historier fokuserer mediene på, og hva mangler i dekningen?

Rapporten er basert på en toårig studie som ser på hvordan mediebildet av Russland ser ut i norske, svenske, danske og finske riksmedier, og hvordan mediebildet av Norden ser ut i ti russiske aviser fra St. Petersburg-regionen. Studien er et utsnitt av hvordan dette så ut i 2018. Den er utarbeidet av forskere fra Danmark, Finland, Norge, Russland og Sverige, i regi av Danmarks journalisthøyskole og Det nordiske journalistsenter i Århus. Professor Lars Kabel ved Danmarks journalisthøyskole vil presentere hovedfunnene.

Arrangementet vil foregå på norsk og dansk.