Samhandling og det uforutsette 1

Samhandling og det uforutsette

bookmark

Boklansering og miniseminar

fredag 21. september 2018, kl. 12:00 til kl. 15:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Cappelen Damm Akademisk og Forsvarets høgskole

Inngang: Arrangementet er gratis og åpent for alle, men på grunn av plassbegrensninger vil det være «først til mølla». Registrering ved ankomst (åpner kl. 11.30)

Hvordan kan vi som samfunn forberede oss på det uforutsette, hendelser og trusler i yttergrensene av det vi har trent på?

 

LANSERING

Den vitenskapelige antologien Interaction: ‘Samhandling’ under Risk – A Step Ahead of the Unforeseen (red. Professor Glenn-Egil Torgersen) gir nye perspektiv og funn på krisehåndtering, læring og forståelse for uforutsette hendelser i lys av det norske samhandlingsbegrepet.

Boken er et resultat av et relativt stort grunnforsknings- og samhandlingsprosjekt med 32 fremtredende forskere fra ulike forsknings- og utdanningsinstitusjoner i Norge, Sverige og Japan. Det ledende forskningsspørsmålet har vært: Hva er grunnstrukturene i samhandlingsbegrepet under risiko – og hvordan kan samhandling skapes når betingelsene er uforutsigbare?

Forskningen er rapportert i 28 kapitler (550 sider), og har eksempler fra de fleste sektorer. Boken er derfor aktuell for alle som jobber med beredskap, krisehåndtering og samhandling, i alle sektorer og utdanninger, på alle nivå og vinklinger, både praktisk, teoretisk, strategisk og politisk. Boken er skrevet på engelsk og er gratis tilgjengelig via Open Access, på Cappelen Damm Akademiske. Linker til boka og annen informasjon blir gitt på lanseringen.

 

PROGRAM (12-15, åpent fra kl 1130):

Lanseringen vil inneholde korte presentasjoner fra forfatterne av enkelte kapitler, diskusjoner og hovedkonklusjoner. Det vil bli servert enkel lunsj fra kl. 11.30. Lanseringen på Litteraturhuset vil bli holdt på norsk.

 

Velkommen til boklansering og forskningsbasert miniseminar om samhandling, risiko og det uforutsette, på FNs fredsdag 21. september 2018.

 

Mer informasjon: Glenn-Egil Torgersen, mobil 99092188, Forsvarets høgskole, glenn-egil.torgersen@usn.no