Sammenbruddet i Sør-Sudan – årsaker og fremtidsutsikter

bookmark

Med Halle Jørn Hanssen

tirsdag 25. februar 2014, kl. 16:00

Sal: Amalie Skram

Arrangør: Polyteknisk Forening Internasjonal Politikk og Økonomi i samarbeid med Norfund

Inngang: Gratis

Hvordan kunne det skje at verdens yngste stat, kun to og et halvt år gammel, kollapset så raskt? Noen av Norges fremste eksperter på Sør-Sudan analyserer bakgrunnen for sammenbruddet og veien videre.

Innledning: Halle Jørn Hanssen, NRKs første Afrika-korrespondent, tidligere generalsekretær i Norsk Folkehjelp og informasjonssjef i Norad. Hanssen vil gi et personlig innblikk i konflikten basert på 30 års erfaring i regionen og landet. Han har de siste årene jobbet tett med Sør-Sudan, blant annet som spesialrådgiver for Norsk Folkehjelp, og har hatt samtaler med aktørene i konflikten inntil nylig.

Kommentarer: Tomm Kristiansen, mangeårig Afrika-korrespondent for NRK, jobbet tett med Sør-Sudans president Salva Kiir Mayardit som hans personlige rådgiver fra 2006 til 2008.
Christian Fredrik Michelet, partner og styreleder i advokatfirmaet Arntzen de Besche, 30 års erfaring fra norsk og internasjonal olje- og energivirksomhet. Jobbet flere år som del av et norskt team av eksperter på oljeindustri som forsøkte å løse oljeflokene som skiller Sudan og Sør-Sudan.

Ordstyrer: Maria Gabrielsen Jumbert, seniorforsker PRIO

Fri adgang for alle.