Seksuell Empati vol. 1

bookmark

Flaatenbjørk kompani

tirsdag 23. april 2013, kl. 19:00

Sal: Berner-kjelleren

Arrangør: Dixi

Inngang: Gratis

Som ungdom kan sex oppleves svært fremmed og svært nært på samme tid. Sånn sett er sex en svært ambivalent materie. Sex kan være det deiligste i verden i motsetning til seksuelle overgrep, som må være noe av det verste en kan oppleve.

Hva er en seksuell handling? Om jeg håndhilser på deg nå, kan det oppleves seksuelt?

Forestillingen tematiserer grensen mellom uskyldig flirt og seksuelt overgrep gjennom å problematisere begrepene seksuell adferd, seksuell handling og seksuelt krenkende handling. Publikum møter to unge mennesker som treffer hverandre på fest. Først møter vi Chris, som på en tilbakelent måte forteller og viser publikum hvor god han er på å sjekke damer. Deretter tar han oss med på fest. På festen treffer han jenta Ane, og han viser oss hvordan han sjekker henne opp, hvordan hun lar ham bli med henne hjem og hvordan han til slutt ender opp med å ha sex med henne. Litt senere møter publikum Ane, og nok en gang blir vi med på fest. Ane treffer Chris, og selv om hun riktignok liker ham, opplever hun situasjonen på en litt annen måte enn den vi fikk inntrykk av I Chris’ fortelling. Ane lar ham til slutt bli med henne hjem, men ikke fordi hun ønsker å ligge med ham.

Seksuell Empati vol. 1 – Handlinger er en forestilling preget av sterkt personlig engasjement og tematiserer kroppsspråk og mellommenneskelig kommunikasjon i en seksualisert medievirkelighet. Den er sammensatt av ulike genre og fremstår som en slags blanding av stand-up, personlige fortellinger og tradisjonelt realistisk teater. Dette er fysisk, visuelt perfomanceteater som tar for seg seksuelle handlinger og ”seksuell kommunikasjon”.  Det sentrale spørsmålet er hva som kan skje når man ikke opplever leken på samme måte.

Flaatenbjørk kompani
Flaatenbjørk kompani er etter hvert et erfarent kompani, som har produsert forestillinger for Den kulturelle skolesekken i over seks år. Kompaniet har til nå laget fem forestillinger for ungdom, og har vært på turne i 12 av landets 18 fylker. Se her for mer informasjon om kompaniet. Jarl Flaaten Bjørk er utdannet skuespiller fra Akademi for scenekunst og har siden jobbet som både skuespiller, dukkespiller, danser, regissør og dramatiker.

Kontakt gjerne DIXI Ressurssenter på telefon 22 44 40 50 eller e-mail: dixi@dixioslo.no dersom du lurer på noe. www.dixi.no