Seminar om den nye avtalen mellom Sudan og Sør Sudan

bookmark

onsdag 31. oktober 2012, kl. 10:00

Sal: Berner-kjelleren

Inngang: Gratis

Støttegruppe for Fred i Sudan (SFS) er en frivillig organisasjon som siden 1993 har arbeidet for å formidle informasjon om situasjonen i Sudan og koordinere innsats for fred mellom Sudan og Sør Sudan. Vi ønsker nå å invitere politisk ledelse, de frivillige organisasjonene som arbeider i Sudan/Sør Sudan og andre interesserte til et seminar for å fokusere på den nye avtalen mellom Sudan og Sør Sudan signert 27.september i Addis Abeba. Seminaret vil gi en innføring i innholdet i de nye avtalene, med særlig fokus på grensespørsmålet og forhandlingene rundt denne, olje og deling av inntekter, samt sikkerhetssituasjonen i de ulike områdene.

Seminarprogram

10.00 Velkommen og en kopp kaffe
10.10 -11.15: Statssekretær Torgeir Larsen fra Utenriksdepartementet og
Endre Stiansen, Norges spesialutsending til Sudan og Sør Sudan beskriver Norges rolle i forhandlingene i Addis Abeba og i oppfølging og monitorering av partenes forpliktelser i etterkant.
11.15. Spørsmål fra salen til representantene fra UD.
11.30. Enkel lunsj: Baguetter med tunfisk, roastbeef, kylling eller reker til kr 69,- per person.
12.15. Edward Thomas fra Chatham House i London gir et omfattende bilde av det komplekse grensespørsmålet og legger til perspektiver som levekår, migrasjon, språk og økologi. Merk at dette foredraget er på engelsk.
13.15. Pause
13.30. Maria Gabrielsen Jumbert, seniorforsker fra PRIO gir en mer generell analyse av prioriteringene som ble gjort for å få sluttforhandlet avtalen, og trekker linjer til CPA og tidligere forhandlinger i Darfur.
14.00 Edward Thomas og Maria Gabrielsen blir utfordret med spørsmål fra deltakerne i salen.
14.45 Avslutning

Seminaret er åpent for alle, men vi gjør oppmerksom på at de som ønsker lunsj selv må betale denne. Vi ønsker derfor at dere melder dere på innen mandag 29.oktober til Kristine Thorsen: Kristine@blackgold.no eller Marit Hernæs: marit.hernas@gmail.com

Vel møtt til et spennende seminar!